Районната прокуратура в Самоков е обвинила собственика на питбула, след

...
Районната прокуратура в Самоков е обвинила собственика на питбула, след
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини собственик на питбул, който е нахапал дете

Районната прокуратура в Самоков е обвинила притежателя на питбула, откакто кучето е нападнало и нахапало 11-годишно дете. Животното е било без намордник и е водено от мъж, който не е направил никакъв опит да го издърпа от момчето, а единствено пуснал мотива, показва от прокуратурата.

Инцидентът се е случил на 31 юли на брега на река Искър. След няколкоминутна битка намиращите се наоколо очевидци на случая съумели да разтърват кучето от детето.

Веднага след случая притежателят на кучето е напуснал мястото на случая дружно с питбула и съпътстващите го двама мъже. Нахапаното дете е било превозено до болница за оказване на здравна помощ.

В хода на следствието са били разпитани очевидци, осъществени са разпознавания, назначени са съдебномедицинска и ветеринарномедицинска експертизи. Собственикът на кучето е бил арестуван за 72 часа. Той има престъпно минало.

Законът планува наказване до три години затвор или пробация и санкция до 5 хиляди лв. за закононарушението, по което му е повдигнато обвиняване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР