Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на пияния шофьор, който

...
Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на пияния шофьор, който
Коментари Харесай

Обвиниха пияния шофьор, който обърна колата си в дупка на улица в ремонт

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвиняване на пияния водач, който обърна колата си в дупка на улица в ремонт след гонка с полицията.

Инцидентът стана през нощта във вторник, когато автопатрул подал сигнал за прекъсване със стоп палка на преминаващ в село Труд лек автомобил „ Хонда “. Водачът обаче не се подчинил и траял в посока Пловдив. С включени светлинна и звукова сигнализация униформените последвали колата, която минала на червен светофар на кръстовището сред бул. „ Дунав “ и ул. „ Райна Княгиня “ и навлязла в заварден сектор в ремонт. Там, в ров „ Хонда ”-та пропаднала и се преобърнала.

На място служителите на реда задържат 63--годишния престъпно проявен мъж зад кормилото. Тестът му с дрегер отчел съществуване на 1,38 промила алкохол, той е дал и кръвна проба за химически разбор. След излизане на резултатите ще се реши дали да се повдигне и обвиняване за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол.

Наказанието, планувано в Закона за осъщественото от лидера на колата, е отнемане от независимост до 3 години или санкция от 500 до 2000 лв..

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Действията по следствието не престават.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР