Районната прокуратура в Монтана е сключила споразумение с подсъдимия Р.П.,

...
Районната прокуратура в Монтана е сключила споразумение с подсъдимия Р.П.,
Коментари Харесай

Взеха за една година книжката на шофьор, блъснал пешеходка в Монтана и избягал

Районната прокуратура в Монтана е сключила съглашение с подсъдимия Р.П., блъснал жена на кръстовище в регионалния град и избягал.
Пътният случай станал на 20 октомври предходната година. Тогава подсъдимият Р.П. управлявал лек автомобил „ Ауди “ в региона на кръстовището на улиците „ Панайот Хитов “ и „ Неофит Бозвели “. Той превишил оптимално позволената за обитаемо място скорост на придвижване, като карал с 61 км/час. Преди осъществяване на маневрата „ завой надясно “ не се убедил, че няма да сътвори заплаха за участниците в придвижването и блъснал жена, пресичаща пътното платно. Като видял какво е сторил, вместо да се опита да помогне на потърпевшата Р.П., той избягал от местопроизшествието. От удара потърпевшата получила строшаване на четири ребра вляво.
Р.П. се е признал за отговорен и се е споразумял с прокуратурата за осъщественото от него закононарушение да му бъде наложено наказване от 10 месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период. Той е лишен и от право да ръководи МПС през идващите дванадесет месеца.
Съдът е одобрил подписаното сред страните съглашение. Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР