Районната прокуратура в Габрово обвини тримата, пребили продавач в Габрово. 

...
Районната прокуратура в Габрово обвини тримата, пребили продавач в Габрово. 
Коментари Харесай

Жандармерия в Габрово след сблъсъците снощи, заради пребития продавач

Районната прокуратура в Габрово упрекна тримата, пребили продавач в Габрово. 

Н.М.(на 21 години), Й.А. (на 20 години) и П.А. (на 30 години) са арестувани за 72 часа, ще им бъде пожелан непрекъснат арест, оповестиха от обвиняването. 

Градът е със засилено полицейско наличие след митинга и конфликтите нощес. Протестиращите жители щурмуваха локалното разследване, а по-късно опустошиха няколко къщи в ромската махала на града.

Рано тази заран е дошъл вицепремиерът Томислав Дончев, който е някогашен кмет на града. 

„ Има време да се прави разбор на обстановката, първостепенният приоритет е да се върне реда испокойствието. Има задоволително полицейски сили и жандармерия, които да се погрижат за това. Не бива да съдим за обстановката в нормалните лицемерни категории. Една от аргументите за експлоадиране на публично напрежение е методът, по който се разясняват интеграционните политики досега. Самото чувство, че някой има малко по-особени права, че някой има опция да не съблюдава законите, е една от аргументите да се стигне дотук. Аз не мога да търпя никакви форми на принуждение, без значение от кого се упражняват ”, съобщи Дончев, представен от Нова тв. 

„ Нощта мина обикновено. Допълнително тази нощ бяха дислоцирани задоволително на брой сили от Дирекция „ Жандармерия ” и профилирани полицейски сили от София, които да подсигуряват сигурността и публичния ред на територията на Габрово. Те ще останат в Габрово до момента в който е належащо. Искам да прикани жителите към мир, успокоение и разсъдък, защото всяко едно ескалиране на напрежение може да докара до нежелателни последици ”, разяснява старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на основна дирекция " Национална полиция " (ГДНП).

" Както знаете, този митинг беше нерегламентиран. Основният апел беше в обществените мрежи. Събра се огромна група от хора, обстановката ескалира. Колегите бяха взели нужните ограничения, само че никой не е очаквал да се получи такава ескалация на напрежение ", сподели още Гребенаров. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР