Районна прокуратура-Ямбол се самосезира по излъчен телевизионен репортаж, който касае

...
Районна прокуратура-Ямбол се самосезира по излъчен телевизионен репортаж, който касае
Коментари Харесай

Разпоредиха проверка на сметището в Дражево за наличие на опасни отпадъци


Районна прокуратура-Ямбол се самосезира по излъчен ефирен репортаж, който касае изказвания за съществуване на рискови боклуци в сметището в село Дражево, област Ямбол, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Във видеото се съдържат данни, че произходът на тези рискови боклуци е от чужбина. Въз основа на тази информация в Районна прокуратура неотложно е формирана кореспонденция, а наблюдаващият прокурор е разпоредил инспекция, която да откри съществуват ли все още рискови боклуци в сметището в село Дражево. Били ли са налице такива обратно във времето.
Какъв е произхода на наличните боклуци в сметището. Спазени ли са законовите условия за запазване, преправка и предписание с боклуци - съответно тези по Закона за ръководство на отпадъците (ЗУО).

Ще бъде тествано намират ли се в сметището рискови боклуци от чужбина, имало ли е такива в предишен интервал. Като част от инспекцията ще бъде изискана цялата документи, относима към дилемите, сложени по нея. В това число и тази, обвързвана с осъществяваните досега инспекции на сметището от страна на способените за това органи.

Проверката ще бъде осъществена от чиновници, специалисти и представители на ОД на Министерство на вътрешните работи, Търговско дружество „ Народно събрание “ и РИОСВ-Стара Загора. Тя има за цел да откри съществуват ли задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане за закононарушение срещу националното здраве и околната среда.
Проверката следва да бъде осъществена в период от седем дни. Писмените изводи, които обобщават установените условия и събраните материали по инспекцията, ще бъдат изпратени на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Ямбол, който да реши нуждата от следващи дейности.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР