Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен

...
Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен
Коментари Харесай

Двама мъже, откраднали автомобил под наем, и двама укрили го и помогнали отиват на съд

 Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския областен съд обвинителен акт против четирима мъже, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура-Варна. Двама от тях – Л.П. на 51 години и Б.М. на 42 години от София били привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастничество, незаконно присвоили непознат автомобил - закононарушение по член 206, алинея 3, по отношение на алинея 1 по отношение на член 20, алинея 2, по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс. А на другите двама – К.Д. на 46 години от Велико Търново и И.М. на 51 години от Русе, били повдигнати обвинявания за укриване на непозната движима движимост, за която знаели, че е добита посредством закононарушение, за набиране на имотна полза - закононарушение по член 215, алинея 2, т. 1 по отношение на алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс.

През декември 2018 година Л.П. и Б.М. били в град Аликанте, Кралство Испания. Те решили да наемат автомобил, с който да се придвижват. След като влезнали във притежание на транспортното средство, двамата решили да употребяват контактите си в престъпните среди, да придвижат инкриминирания автомобил на ход до България, където да го продадат и по този метод да набират за себе си непозволени приходи, а по-късно да заявят пред испанското сдружение – притежател на автомобила, че същият бил откраднат.

Двамата осъществили проекта си. Успели да докарат автомобила до България, оставили го на паркинг във Варна, а по-късно се върнали в Испания, където го оповестили за откраднат. На 6 декември 2018 година автомобила с марка " Пежо “ бил разгласен за търсене по линия на ШИС.

На територията на Република България другите двама обвинени се заели със задачата да продадат инкриминираната движимост, като задачата им била да набират за себе си имотна полза. В края на месец април, след дълги договаряния и подготовка на транспортното средство, двамата съумели да уговорят и съвсем осъществили продажбата му. Действията им били осуетени от чиновници на Министерство на вътрешните работи, настоящи под прикритието на купувачи на автомобила.

При дейностите по следствие на случая, били осъществени претърсвания в домовете на четиримата обвинени. В дома на Л.П. в град София било открито високорисково наркотично вещество – марихуана с тегло 2,84 грама, което той държал без съответно позволение, и за което му било повдигнато обвиняване.

От дома на И.М. във Варна били конфискувани 20,12 кг нарязан тютюн за пушене без акцизен бандерол на стойност 11 106,24 лв. и 1917 къса цигари с филтър, разпределени в общо 12 броя кутии, на стойност 718,88 лв., още веднъж без подложен български акцизен бандерол. И.М. бил притеглен към наказателна отговорност и за закононарушение по чл.234, ал.1 от Наказателен кодекс.

Предстои делото против четиримата мъже да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни Л.П. и Б.М. могат да получат наказване " отнемане от независимост “ от три до 10 години, като съдът може да постанови конфискация на част или на цялото му имущество. Другите двама обвинени – К.Д. и  И.М., могат да бъдат наказани с " отнемане от независимост “ от три до 10 години и санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР