Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен

...
Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен
Коментари Харесай

Мъж, нанесъл побой и причинил средна телесна повреда на жена, отива на съд

 Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския областен съд обвинителен акт против 25-годишния В.Н. Мъжът е обвинен за причиняване на междинна телесна щета на жена - закононарушение по член 129, алинея 1 по отношение на алинея 2 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Пострадалата и обвиненият се познавали от дълго време и имали връзка до лятото на 2018 година, когато заради непрекъснати кавги и честа демонстрация на експанзия по отношение на дамата, включваща физическо принуждение, тя се изнесла от дом им и заживяла дружно с общото им детето при родителите си. Въпреки раздялата двамата траяли да се виждат.

През януари 2020 година, на персонален празник на бащата на потърпевшата жена, участвал и обвиненият. Двамата напуснали дружно заведението, в което чествали, като В.Н. придружавал своята някогашна жена под предлог да й помогне с прибирането на детето. Мъжът обаче бил в нетрезво положение и задремал в дома на родителите й. При опита й да го разсъни, с цел да се тръгне, потърпевшата станала обект на неоснователно нахлуване. Обвиняемият й блъснал няколко шамара без да й дава пояснение, а малко по-късно й нанесъл удар с пестник в челюстта, като даже съумял да я счупи. Агресията на мъжа не спряла, още няколко пъти той блъснал своята жертва и я стиснал за врата. Опитите й да го изгони въпреки всичко дали резултат и В.Н. напуснал жилището.

На идващия ден се наложило потърпевшата да потърси лекарска помощ. Подаден  бил сигнал за случилото се.

Предстои делото против 25-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост до 6 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР