Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвинение на К.К., на 53 г.,

...
Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвинение на К.К., на 53 г.,
Коментари Харесай

Задържаха двама турци за подпомагане на 90 афганистанци да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвиняване на К.К., на 53 година, и Б.Т., на 41 година, турски жители, за това, че на 25.12.2022 година на км 168 на автомагистрала  „ Тракия “, в землището на с. Плодовитово, обл. Стара Загора, в съучастничество между тях, за да набират за себе си имотна полза – пари, посредством потребление на товарен автомобил „ Форд “, незаконно подкрепили, посредством обезпечаване на транспорт и превоз, повече от едно лице – 90 чужденци, от тях 14 малолетни, жители на Афганистан, всички мъже, да преминат страната в нарушаване на закона. Престъплението е
квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1, т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

С разпореждане от 25.12.2022 година на прокурор от районна прокуратура – Стара Загора е постановено задържане на обвинените за период до 72 часа.
На 23.12.2022 година турските жители К.К. и Б.Т.  по специалност водачи, извършващи интернационалните транспорти, навлезли на територията на Република
България през ГКПП-Дунав мост. Те стигнали до с. Лесово с желание, както настояват в обясненията си, „ да вършат бизнес “. С тях се свързал прочут и им предложил да оставят камиона и да се върнат на автомагистрала  „ Тракия “, където да осъществят транспорт с празен товарен автомобил до гр. София. Двамата били закарани  на входа на гр. Ямбол, където се качили в товарен автомобил „ Форд “ и отпътували за гр. София. Уговорката била, че ще получат 200 евро, като дойдат на посочен паркинг в столицата.

Установено е, че товарният автомобил „ Форд “ през ноември и декември 2022 година неколкократно е пътувал по маршрут Елхово – София.
Извършват се дейни дейности по следствието. На 28.12.2022 година дежурен прокурор ще внесе в Районен съд – Чирпан искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените К.К. и Б.Т.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР