Районна прокуратура-Шумен привлече към наказателна отговорност за престъпление по чл.

...
Районна прокуратура-Шумен привлече към наказателна отговорност за престъпление по чл.
Коментари Харесай

Съдят 25-годишен рецидивист за кражба на пари от манастир

Районна прокуратура-Шумен притегли към наказателна отговорност за закононарушение по член 196, алинея 1, т.1, по отношение на член 194, алинея 1 от Наказателен кодекс 25-годишен мъж.

Той е открит като причинител на кражба, осъществена в изискванията на рисков рецидив, от жилищно крило на манастир в село Царев брод, обл. Шумен. С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор Д.Р. е арестуван за период до 72 часа.

Кражбата е осъществена в нощта на 27 против 28 ноември 2022 година. Обвиняемият проникнал през отключена заради ремонт врата в жилищно помещение в католическия манастир и незаконно лишил сумите от 700 щатски $ и 300 Евро, благосъстоятелност на една от монахините.

В резултат от незабавните дейностите, подхванати по отношение на следствието на кражбата, е открита съпричастността на 25-годишния мъж. Той е добре прочут на органите на реда и неведнъж бил осъждан за разнообразни закононарушения, като нееднократно е търпял и санкции „ отнемане от независимост “.

Работата по досъдебното произвеждане продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Шумен. Предстои в съда да бъде импортирано искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Д.Р.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР