Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Филип П.,

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Филип П.,
Коментари Харесай

18-годишен, осъждан 8 пъти, с ново изпълнение в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Филип П., на 18 година, за това, че лишил непознати движими движимости от владението на другиго, без неговото единодушие, с желанието незаконно да ги присвои, и въпреки като малолетен, е могъл да управлява постъпките си и разбирал свойството и смисъла на действието - закононарушение по член 195 ал.1 т.7 по отношение на член 194 ал.1 във връзка член 63 ал.1 т.3 по отношение на чл.28 алинея 1 от Наказателния кодекс.
До момента обвиненият Филип П. е осъждан осем пъти, като множеството му присъди са за закононарушения срещу собствеността. На 1 май 2017 година, в Пловдив, обвиненият се разхождал по улиците на града, като решил да извърши кражба и по този метод да си набави парични средства. По това време той бил малолетен и няколко дни преди този момент бил избягал от Възпитателно училище-интернат. Обвиняемият минал около магазин за облекла и видял оставена дамска чанта на стол, подложен зад бюро в помещението. 

Жената, която продавала, през това време била в прилежащата стая, където имало ателие за шиене на облекла. Обвиняемият Филип П. влезнал в магазина, отворил дамската чанта и от портмонето лишил 240 лв.. Пострадалата чула звук в помещението, излязла и видяла портмонето си оставено на бюрото, само че без сумата от 240 лв., за което подала сигнал в Министерство на вътрешните работи. По делото са разпитани очевидци, осъществени експертизи и други Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи правосъдно съвещание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР