Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Й.П., на 32 г., и

...
Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Й.П., на 32 г., и
Коментари Харесай

Двойка жили приятелско семейство с 80 бона кредити

Районна прокуратура–Пловдив притегли като обвинени Й.П., на 32 година, и 22-годишната Р.К. за това, че в интервала от май 2022 година до август 2022 година в Пловдив са употребили персонални данни на приятелско семейство, с цел да теглят от тяхно име потребителски заеми.

Фамилията е изгоряла със 77 600 лв..

По делото е открито, че Й.П. и Р.К., които живеели на брачен начала, имали другарски връзки със фамилията от Пловдив. Те се снабдили с данните от персоналните им карти като ги преснимали с мобилните телефони под претекст, че ще изработят фотоколажи за спомен.

С персоналните данни от документите за идентичност на потърпевшите двамата обвинени кандидатствали онлайн за приемане на потребителски банкови заеми.

Те авансово създали електронни пощи с имената на техните фамилни другари и им разкрили онлайн нови банкови сметки.

При диалози с банковите чиновници Й.П. и Р.К. се представяли със самоличността на двамата потърпевши.

Така по новооткритите банкови сметки били преведени парите от отпуснати общо седем заема, а по-късно двамата обвинени ги трансферирали в личните си сметки. 

В горепосочения интервал Й.П. получил от три отпуснати заема по 20 000 лева или общо 60 000 лева, които изтеглил от името на потърпевшия мъж.

Р.К. пък присвоила 17 600 лева от четири заема, които изтеглила от името на потърпевшата жена. Парите не са възобновени. Те били изхарчени за онлайн залози

Бил е подаден сигнал в полицията откакто потърпевшата жена получила позвъняване по телефона от една от банките, че не си обслужва заема. 

Й.К. и Р.П. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Пловдив.

На 10 октомври 2022 година е било импортирано искане в Районен съд–Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Съдът е задържал Й.П., а на Р. К. е избрана мярка за неотклонение „ домакински арест “, защото тя е в майчинство и се грижи за малолетно дете.

Определението може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд–Пловдив.

В рамките на следствието е открито и трето лице, на името на което са изтеглени още два заема по 5 000 лв. или общо 10 000 лв..

Към сегашния миг са разпитани очевидци, извършена е преписка с девет банкови институции, както и с Българска народна банка, конфискувани са материални доказателства и други

Действията по следствието по случая не престават.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на брифинг на Районна прокуратура–Пловдив, в който участваха Чавдар Грошев, областен прокурор и заместникът му Атанас Илиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР