Районна прокуратура–Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че при управление

...
Районна прокуратура–Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че при управление
Коментари Харесай

Почина жената, блъсната от автобус в Пловдив

Районна прокуратура–Пловдив следи досъдебно произвеждане за това, че при ръководство на моторно транспортно средство са нарушени разпоредбите за придвижване по пътищата, в резултат на което е породена по несъобразителност междинна или тежка телесна повреда  - закононарушение по член 343 алинея 1 писмен знак " Б “ вр. член 342 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 5 март 2023 година, в гр. Пловдив, на кръстовище на бул. " Шести септември “ и бул. " Руски “, е настъпило пътнотранспортно произшествие на пешеходна пътека, при което рейс от градския превоз е блъснал 68-годишна жена. Тя е получила тежки пострадвания.

Водачът на рейса е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и опиати, като уредите са отчели негативни резултати. Той е бил арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Пострадалата е била откарана в тежко положение в болничното заведение, където й е оказана здравна помощ. На 7 март 2023 година тя е умряла.

По досъдебното произвеждане на Районна прокуратура–Пловдив е назначена съдебномедицинска експертиза с оглед определяне на повода за гибелта на дамата. След като бъде направено и показано лекарското умозаключение наблюдаващият прокурор ще реши квалификацията на закононарушението и надлежно способената прокуратура. Евентуално при покачване на обвиняване по отношение на отговорно лице ще бъде преценена и съответна мярка за неотклонение. Действията по следствието са в дейна фаза.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР