Районна прокуратура–Пловдив наблюдава бързо производство за това, че с цел

...
Районна прокуратура–Пловдив наблюдава бързо производство за това, че с цел
Коментари Харесай

РП – Пловдив наблюдава бързо производство за подпомагане на 31 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура–Пловдив следи бързо произвеждане за това, че за набиране на имотна полза незаконно са подкрепени 31 чужденци – жители на Афганистан, да обитават и минават в страната.

Деянието е осъществено посредством потреблението на моторно транспортно средство и във връзка с повече от едно лице. Престъплението е квалифицирано по член 281 алинея 2 т. 1 и т.5 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 30 май 2022 година, към 11 часа, в землището на гр. Карлово, полицейски автопатрул спрял за инспекция товарен автомобил /тип микробус/ „ Форд Транзит “, с русенска регистрация. Колата управлявал 28-годишен лидер. При осъществената инспекция е открито, че в товарното поделение се намирали 31 жители на Афганистан, всички мъже, на възраст от 20 до 25 година При отварянето на вратите на каросерията осем от чужденците се почувствали зле, заради което са били откарани в Центъра за незабавна здравна помощ. Там са били прегледани, оказана им е здравна помощ и по-късно са освободени.

Водачът на автомобила е бил тестван с техническо средство за алкохол и опиати, като тестът е реагирала позитивно за приложимост на метаамфетамин и негативно за приложимост на алкохол. Той е арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Чуждите жители ще бъдат настанени в Миграционен център. Те са били качени в товарната кола край ямболско село и задачата им е била да стигнат до сръбската граница.

По досъдебното произвеждане се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР