Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на Център за социална

...
Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на Център за социална
Коментари Харесай

Прокуратурата разпореди проверка в Център за рехабилитация в Трън, след положителни проби за COVID-19

Районна прокуратура – Перник разпореди инспекция на Център за обществена рехабилитация и интеграция в гр. Трън, след сигнал за чиновници с позитивни проби за COVID-19. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

На 07.05.2020 година, Районна прокуратура – Перник разпореди инспекция по отношение на постъпил сигнал за открити позитивни проби за Коронавирус -19 на чиновници от Център за обществена рехабилитация и интеграция в гр. Трън.

Вижте какво сподели инспекцията на домовете за възрастни хора и деца с открит COVID-19

Същата следва да бъде осъществена взаимно от Областния шеф на гр. Перник, кмета на гр. Трън, шефовете на РЗИ - Перник, Инспекция по труда - Перник, Дирекция „ Социално подкрепяне “ – гр. Трън и под управлението на Центъра.

Към сегашния миг е изискана информация за броя на извършените проучвания за Коронавирус - 19, както и резултатите от тях. Тя се отнася както за личния състав, по този начин и за настанените в Центъра за обществена рехабилитация и интеграция лица.

Прокуратурата следи за спазването на законността, по-специално дейностите на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, касаещи упражняването на функционалностите им. Следва редовно да бъде предоставяна информация по отношение на подхванатите ограничения за предварителна защита на разпространението на ковид и спазването им.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР