Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт

...
Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж за закана с убийство с пистолет

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против мъж, насочил револвер и се заканил с ликвидиране.

Обвинението против В.Д. е за това, че на 01.04.2019 година, в изискванията на продължавано закононарушение, в гр. Велико Търново, се заканил с ликвидиране по отношение на П. Б., като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му, като в извършен телефонен диалог му се заканил с ликвидиране с думите „ Ситуацията е доста сериозна, тъй като аз съм сапьор и ще те гръмна! “ и по-късно същия ден, пред гараж, се заканил с ликвидиране по отношение на П. Б., насочвайки към него газов револвер „ Блоу Мини “, тиня. 9 мм. - закононарушение по член 144, вр. член 26 от Наказателен кодекс.

Пострадалият бил зает от близки родственици да се заеме с организацията при покупко-продажба на гаража им. На 01.04.2019 г, към обяд, на мобилният му телефон се обадил обвиненият, който се показал като комшия по гараж.

Поискал детайлности по отношение на цената на гаража, изискванията и така нататък, като П.Б. му дал отговор на всички въпроси. Малко по-късно денем обвиненият още веднъж се обадил по телефона на П.Б., само че този път се държал нападателно - заплашил го, че ще скандира пред гаража в случай че пред него не бъде изчистено, и че в случай че не вземе ограничения нещата ще станат доста съществени.

В 17.45 часа, обвиненият още веднъж се обадил на П.Б., като в диалога му декларирал, че „ обстановката е доста сериозна " и че „ той е сапьор и ще го гръмне ". П.Б. му обяснил, че след 15 минути ще се намира в гаража и в случай че желае може да отиде на място, с цел да се схванат. Около 18:00 часа потърпевшият бил в гаража и го почиствал. Докато отивал до контейнера за боклуци, бил пресрещнат на улицата от обвинения, очевидно пийнал, който откакто го забелязал, извадил револвер от чанта си и го насочил против него.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР