Районна прокуратура - Монтана, Териториално отделение - Лом, внесе за

...
Районна прокуратура - Монтана, Териториално отделение - Лом, внесе за
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

Районна прокуратура - Монтана, Териториално поделение - Лом, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против А.А., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение почл.296, алинея 1от Наказателен кодекс.

От към 9 години обвиненият А.А. живеел с М.П.в с. Якимово, област Монтана.

Отношенията посред им се влошили. Мъжът проявявал експанзия, отправял закани и закани, редовно осъществявал душевен и физически тормоз и даже нанасял побой на децата.

При следващ спор през м. август 2022 година М.П. потърсила подпомагане в Районен съд - Лом за взимане на ограничения по Закона за отбрана от домашното принуждение. В нейна изгода била издадена заповед за незабавна отбрана.

Впоследствие съдът издал и заповед за отбрана, на съображение която обвиненият А.А.за период от 18 месецасе задължавал да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение във връзка с М.П. и децата

. Той бил отхвърлен от взаимно населяваното от тях жилище. Било му неразрешено да го приближава, както и местоработата на дамата в гр. Монтана, местата й за обществени контакти и отдих на разстояние не по-малко от 50 метра.

На 23.12.2022 година А.А. нарушил наложените му ограничаващи ограничения. По този мотив сред него и М.П. зародил спор. Той бил прекратен с идването на органите на полицията, които задържали обвинения.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР