Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда постановление за

...
Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда постановление за
Коментари Харесай

Дадоха на съд врачанин, стрелял по мъж на КПП край Монтана

Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда разпореждане за освобождение от наказателна отговорност с налагане на административно наказване по член 78 а от Наказателен кодекс против В.А. на 63 години. Мъжът е бил притеглен в качеството на обвинен за безчинство - закононарушение по 325, алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 02.04.2020 година М.И. бил на работа в базата на компанията в региона на Монтана. Около 16 ч. мъжът тръгнал с лек автомобил към изхода на града. Преминал през контролно-пропусквателен пункт, обособено по отношение на оповестеното изключително състояние в страната. Придвижвайки се постепенно напред, забелязал чужд, който му махал. Водачът нямал желание да стопира и траял шофирането. В идващия миг видял ориентиран против автомобила му револвер, който въпросният чужд извадил от дрехата си и му споделил „ да го вкара в града “.
М.И. отказал да го направи. Тогава другият мъж създал против него изстрел. Пострадалият инстинктивно се навел. Тъй като нищо не усетил, предположил, че оръжието е с халосни патрони.
Полицейските чиновници на контролно-пропусквателен пункт били известени за случая и настигнали причинителя на стрелбата. Установили самоличността му – В.А. от Враца, както и съществуване на оръжието у него – газ-сигнален револвер м. „ Екол Волга “, с втулка в предната част на цевта. За него мъжът имал уверение за регистрация от 2011 година, само че отрекъл да е създал изстрел.
Впоследствие, при разпита му декларирал, че бързал да съобщи значими сведения на чиновник на Министерство на вътрешните работи, заемащ управителна служба в Монтана, с който имал спогодба. Стрелял във въздуха, с цел да стимулира М.И. да го транспорти до града. Изразил страдание за станалото.
В хода на следствие по формираното досъдебно произвеждане казаното от В.А. по отношение на каквито и било ангажименти с органите на реда не се удостоверило. По делото е била направена сложна психична и психиатрична експертиза, от заключението на която е видно, че обвиненият страда от биполярно афективно разстройство. Преди и директно след действието той могъл да схваща свойството и смисъла, както и да управлява постъпките си.
Делото ще продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР