Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняеми Н.А., на 16 г., като

...
Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняеми Н.А., на 16 г., като
Коментари Харесай

Прокуратурата привлече двама обвиняеми след безредиците в Мъглиж

Районна прокуратура-Казанлък притегли като обвинени Н.А., на 16 година, като малолетен, и Ш.А., на 37 година, за това, че направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи пренебрежение към обществото, като действието е съпроводено със опозиция против орган на властта, изпълняващ отговорности по запазване на публичния ред, и се отличава с извънреден цинизъм и смелост – закононарушение по член 325 алинея 2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Спрямо двамата са формирани две обособени досъдебни производства. Предстои, по трето досъдебно произвеждане, като обвинен, по член 325 алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс, да бъде притеглен и Е.Ч., на 24 година

До момента е открито, че на 28 октомври 2018 година, тримата направили непристойни дейности и оказали опозиция по отношение на полицейски чиновници, които били извикани по отношение на получен сигнал за противозаконни надпревари с каруци сред с. Черганово и с. Овощник, общ. Казанлък.

Спрямо Н.А. е постановена мярка за неотклонение „ Под надзора на контрольор от Детска педагогическа стая “. Обвиняемият Ш.А. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, като следва да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Продължават процесуално-следствените дейности по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР