Районна прокуратура-Хасково внесе протест срещу постановената на 03.11.2022 г. осъдителна

...
Районна прокуратура-Хасково внесе протест срещу постановената на 03.11.2022 г. осъдителна
Коментари Харесай

Влачене по земята, откъснати кичури и изнасилване. Изверг се размина с условна присъда

Районна прокуратура-Хасково внесе митинг против постановената на 03.11.2022 година неоправдателна присъда против О.Х. и наложеното му едно общо най–тежко наказване за две закононарушения, а точно 2 години „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено с изпитателен период от 4 години и 6 месеца.

О.Х. е приет за отговорен в това, че на  02.12.2021 година в с. В., обл. Хасково, се съвкупил с лице от женски пол на 18 години, като я принудил към това  със мощ – закононарушение по член 152, алинея 1, т. 2 от Наказателния кодекс, както и в това, че на 02.12.2021 година в землището на с. В., обл. Хасково, направил дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление във връзка с лице навършило 14-годишна възраст, като използвал за това мощ и заплашване – закононарушение по член 150, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестяват от прокуратурата.

За двете закононарушения съдът е наложил едно общо най–тежко наказване всред наложените му, а точно 2 години “лишаване от независимост ”, само че условно, с изпитателен период от 4 години и 6 месеца.

Според прокуратурата размерът на наложеното наказване на О. Х. не дава отговор на публичната заплаха на действието и дееца.

Подсъдимият е бил осъждан, като за последното закононарушение изпитателният период на наложеното му наказване „ отнемане от независимост “ е изминал единствено няколко месеца преди осъществяване на актуалните закононарушения.

Макар и оправдан, предходните осъждания са индикатор, че макар предварителната защита на наложените му санкции, подсъдимият е траял да извърша закононарушения.

Двете закононарушения са осъществени от О. Х. нощем, извънредно смело, с практикуване на продължителна насила преди, след и по време на действието.

Интензитета на употребяваната мощ е била толкоз висока, че се е стигнало до рухване на кичури от косата на потърпевшата.
Тя е била влачена и дърпана преди осъществяване на действието.
По време на осъщественото блудничество подсъдимият го е снимал, като от самото начало е употребявал нецензурни думи.

Районна прокуратура-Хасково стачкува присъдата като неправилна в частта по отношение на размера на наложеното наказване „ отнемане от независимост “ и отсрочване на неговото осъществяване, като за заслужено наказване смята „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което да бъде изтърпяно от О. Х. дейно.

Очаква се Окръжен съд-Хасково да насрочи правосъдно съвещание.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР