Районна прокуратура-Харманли привлече като обвиняема М.Б., на 78 г., за

...
Районна прокуратура-Харманли привлече като обвиняема М.Б., на 78 г., за
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняема 78-годишна шофьорка за катастрофа в Харманли

Районна прокуратура-Харманли притегли като обвинена М.Б., на 78 година, за това, че на 2 юли 2018 година, в гр. Харманли, обл. Хасково, нарушила разпоредбите за придвижване - член 25 алинея 1 и член 50 алинея 1 от Закона за придвижване по пътищата, и по несъобразителност предизвикала на 20-годишен мъж междинна телесна щета, изразяваща се в трайно затрудняване придвижването на врата от строшаване на шиен прешлен – закононарушение по член 343 алинея 1 писмен знак "Б " предл. 2 във вр. член 342 алинея 1 от Наказателния кодекс, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

По делото е открито, че на 2 юли 2018 година, в гр. Харманли, обл. Хасково, обвинената М.Б. управлявала лек автомобил, марка "Ауди А6 " по бул. "Цар Освободител ", посока север-юг, като на кръстовището с ул. "Алеко Константинов ", лишила преимущество на движещия се по улицата лек автомобил, марка "Фолксваген Голф ", каран от потърпевшия И.И., на 20 година След пътното произшествие мъжът е бил откаран за оказване на здравна помощ, при което се открило, че има строшаване на шиен прешлен на врата, каквото е и заключението на съдебно-медицинската експертиза. М.Б. не е потърпевша.

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 2 юли 2018 година, като по него са били осъществени голям брой процесуално-следствени дейности - разпити на очевидци, на потърпевшото лице, направени са автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, като след показване на заключенията им на проверяващия орган, през декември 2018 година, са подхванати дейности за привличане в качеството на обвинена на М.Б. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение "подписка ".

Предстои предявяване на материалите на страните по делото и внасяне в съда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР