Районна прокуратура – Добрич е назначила проверка по сигнал за

...
Районна прокуратура – Добрич е назначила проверка по сигнал за
Коментари Харесай

Прокуратурата в Добрич проверява вкарана ли е речна вода във водопровода

Районна прокуратура – Добрич е назначила инспекция по сигнал за отклонение на част от река Батовска и прехвърлянето ѝ към помпената станция в с. Батово. Това сподели окръжният прокурор на добруджанския град Пламен Николов. Той посочи, че сигналът е неизвестен, само че съдържа данни за закононарушение. Резултатите от инспекцията ще станат ясни през днешния ден или на следващия ден и на тяхна база ще се реши дали да се образува досъдебно произвеждане, или няма съображение за това. Според сигнала тази вода не се пречиства, макар че се употребява за питейни потребности в Добрич и околните обитаеми места.
В сигнала се показва, че чиновници от ВиК - Добрич са заустили тръба в река Батовска и вместо от сондажите, се черпи повърхностна вода от речното корито. Подозренията са, че противозаконното оборудване цели икономисване на електрическа енергия . Монтирането му е станало при започване на годината.
В Добрич не е влизала вода от нерегламентирани източници , безапелационен е шефът на ВиК Тодор Гигински. По думите му се прави мониторинг на всеки три месеца, а и водата от Батово е най-хубавата в цялата област. Той съобщи, че направеният дренаж е за лични потребности и отхвърли изказванието в сигнала, че по този начин се пести електрическа енергия.
Известно е, че водата в Добрич се добива от дълбоки сондажни кладенци, а високата ѝ цена се изяснява с електрическата енергия, належащо за изпомпване на питейната течност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР