Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, внесе в

...
Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, внесе в
Коментари Харесай

Обвиняем за нарушена заповед за защита от домашно насилие в Банско е предаден на съд

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Разлог, внесе в съда разпореждане за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване на съображение член 78а от Наказателен кодекс по отношение на 57-годишния А.Д. Обвиняемият А.Д. бил във влошени връзки със сина си Д.Д. Това станало мотив за складиране на молба до съда от страна потърпевшия и формиране на гражданско дело.

През м. юни 2020 година съдът издал заповед за незабавна отбрана, с която задължил А.Д. да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на сина си. Той бил предизвестен, че при неизпълнението й ще бъде арестуван от органите на реда. В късните часове на 22.07.2021 година обвиненият А.Д. бил в нетрезво положение, вдигал звук, говорел на висок звук в населяваната от него и фамилията на сина му къща в гр. Банско.

Била му направена забележка, само че той станал още по-агресивен, отправил обидни думи и закани по отношение на Д.Д. За случая бил подаден сигнал на телефон за незабавни повиквания 112. С дейностите си обвиненият осъществил състав на закононарушение по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс. Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР