Районна прокуратура– Благоевград, Териториално отделение – Гоце Делчев, предаде на

...
Районна прокуратура– Благоевград, Териториално отделение – Гоце Делчев, предаде на
Коментари Харесай

Шивачка от гоцеделчевското село Осиково стана престъпник! Запали цеха на работодателя си, обидена от лошо отношение

Районна прокуратура– Благоевград, Териториално поделение – Гоце Делчев, съобщи на съд З. Д. по обвиняване за осъществено от нея закононарушение

Обвиняемата З. Д. работела в шивашки завод в региона на гоцеделчевското с. Осиково,. Жената била афектирана от отношението на сътрудниците към нея, което споделила на технолога на компанията. Впоследствие тя по взаимно единодушие прекратила трудовия контракт, като възнамерявала да се върне на работа след няколко месеца.

Не след дълго З. Д. схванала за назначението на нови чиновници в цеха, което я разстроило. Обстоятелствата, свързани с предходната й месторабота, станали мотив за взимане на решение за палеж.

Вечерта на 17. 04. 2021 година обвинената се снабдила с шише с бензин и кибрит, след което се насочила към постройката, в която се разполагал шивашкия завод. Стигайки до мястото, тя счупила стъклото на прозореца с камък, напръскала вътрешността на помещението с бензин и хвърлила запалена съчка кибрит. Огънят се разгорял, а З. Д. побягнала към дома си.

Около 23, 45 ч. пожарът бил видян от очевидец. Били известени пожарната работа и полицията.

З. Д. е била привлечена към наказателна отговорност за палеж на стопанска постройка – солидна тухлена сграда, и намиращо се в нея имущество със забележителна стойност. Сред запалените движими движимости имало голям брой машини, в т. ч. шевни, кроячни, гладачни, банциг и други, както материали и подготвена продукция. Общата стойност на имуществото възлиза на 72 471, 76 лв..

Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР