Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по излъчен телевизионен репортаж,

...
Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по излъчен телевизионен репортаж,
Коментари Харесай

Прокуратурата в Ямбол проверява сметище с опасни отпадъци

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по излъчен ефирен репортаж, който касае изказвания за съществуване на рискови боклуци в сметището в село Дражево, обл. Ямбол, оповестиха от прокуратурата.
Във видеото се съдържат данни, че произходът на тези рискови боклуци е от чужбина. Въз основа на тази информация в Районна прокуратура – Ямбол неотложно е формирана кореспонденция, а наблюдаващият прокурор е разпоредил инспекция, която да откри съществуват ли все още рискови боклуци в сметището в село Дражево. Били ли са налице такива обратно във времето. Какъв е произхода на наличните боклуци в сметището. Спазени ли са законовите условия за запазване, преправка и предписание с боклуци – съответно тези по Закона за ръководство на отпадъците (ЗУО). Ще бъде тествано намират ли се в сметището рискови боклуци от чужбина, имало ли е такива в предишен интервал.
Като част от инспекцията ще бъде изискана цялата документи, относима към дилемите, сложени по нея. В това число и тази, обвързвана с осъществяваните досега инспекции на сметището от страна на способените за това органи.
Проверката ще бъде осъществена от чиновници, специалисти и представители на ОД на Министерство на вътрешните работи – Ямбол, Търговско дружество „ Народно събрание “ – гр. Ямбол и Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора. Тя има за цел да откри съществуват ли задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане за закононарушение срещу националното здраве и околната среда.
Проверката следва да бъде осъществена в период от седем дни.
Писмените изводи, които обобщават установените условия и събраните материали по инспекцията, ще бъдат изпратени на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Ямбол, който да реши нуждата от следващи дейности, оповестява БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР