Районна прокуратура – Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление

...
Районна прокуратура – Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Враца ръководи разследване за сексуално престъпление спрямо малолетно момиче, извършено в детска градина

Районна прокуратура – Враца образува досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 149, алинея 1 от Наказателен кодекс – блудствени дейности с лице, ненавършило 14-годишна възраст.

В късните часове на 16.03.2023 година е подаден сигнал за постъпило в болнично заведение в гр. Враца малолетно момиче с забележими пострадвания в половата област.

По инструкции на дежурен прокурор са стартирани дейности по следствие на осъщественото незаконно действие.

Направен е оглед в детската градина. Проведени са разпити на майката на потърпевшото дете и учители. Момичето е освидетелствано. Назначена е съдебномедицинска експертиза. Приобщени са материални доказателства, като следва назначение на биологична и ДНК експертиза.

Досъдебно произвеждане за блудствени дейности с дете в детска градина във Враца

Детето е освидетелствано, следва назначение на биологична и ДНК експертиза

Районната прокуратура въвВраца образува досъдебно произвеждане за блудствени дейности с лице, ненавършило 14-годишна възраст.

В късните часове на 16.03.2023 година е подаден сигнал за постъпило в болнично заведение въвВраца малолетно момиче с забележими пострадвания в половата област.

По инструкции на дежурен прокурор са стартирани дейности по следствие на осъщественото незаконно действие.

Направен е оглед в детската градина.

Проведени са разпити на майката на потърпевшото дете и учители. Момичето е освидетелствано.

Назначена е съдебномедицинска експертиза. Приобщени са материални доказателства, като следва назначение на биологична и ДНК експертиза.

Предвиденото в закона наказване за това закононарушение е " отнемане от независимост " за период от една до шест години.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Майката Ивелина Даскалова твърди, че върху 4-годишното ѝ дете е осъществено посягане от друго дете в тоалетната на детска градина.

Пред Нова ТВ тя декларира, че незабавно е алармирала за станалото учителката на щерка си.

" Възпитателката беше шокирана. Каза ми, че в детската градина не може да се случи сходно нещо ", описа Даскалова.

" Действително се откриват охлузвания и одрасквания в половата област на детето ", съобщи Борислава Бориславова, представител на Районната прокуратура във Враца.

Тя добави, че по случая е почнало досъдебно произвеждане за блудничество с малолетно лице. Назначена е и правосъдна експертиза.

Прегледите на детето откриват кръвонасядане с размери 2 на 1 сантиметра “.

Предстоят и обстойни експертизи на конфискуван биологичен материал.

Екип, образуван със заповед на кмета на община Враца Калин Каменов, ще ревизира случай с подаден сигнал за осъществяване на блудствени дейности с четиригодишно момиченце, заяви зам.- кметът Петя Долапчиева през днешния ден.

Тя даде пред публицисти детайлно изложение по минути за развиването на дейностите от момента, в който детето напуща детското заведение.

Чуйте в прикачения звуков файл

Остава следствието да разбере какво се е случило след 17:20 ч., когато детето е предадено на майката във очевидно положително здравно и прочувствено положение. Било е безусловно съответно, усмихнато, предостатъчно.

В 18:55 майката се обадила на учителя на групата, че е забелязала охлузвания в региона на интимните елементи на детето.

Петя Долапчиева изрично съобщи пред медиите, че „ е неуместно да приказваме за блудничество и принуждение сред деца на четиригодишна възраст. Децата не се оставят сами, учителите съпровождат децата до тоалетна, останалата група остава с помощник-възпитателя, т.е. възрастен непрекъснато има взор върху всяко едно дете. Не можем да допуснем, че е допустимо това момиченце да отиде някъде с момченце и да се случи нещо и никой да не чуе, да не види и да не разбере нищо “.

Според Долапчиева, каквото и да се е случило с момиченцето, то не е станало в детската градина.Освен това досега няма недоволства от педагози и възпитатели в ДГ Брезичка “.

По случая се беседва с шефа и учители от детската градина. Предстои среща и с родителите на 4-годишното момиченце.

Започнати са Регионалното ръководство по образованиевъв Враца, известена е Агенцията за протекция на детето. Очаква се и мнението на Окръжната следствена работа, която е проверяващият орган и следва да даде изясненост по проблема. „ Ще вземем нужните ограничения по подготвеност, всеки - от своята институция “, изясни зам. кметът на Враца.

От Прокуратурата разясниха в публично известие, че плануваното в закона наказване за това закононарушение е „ отнемане от независимост “ за период от една до шест години.

Предвиденото в закона наказване за това закононарушение е „ отнемане от независимост “ за период от една до шест години.

.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР