Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем 19-годишния

...
Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем 19-годишния
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем и задържа мъж за незаконно лишаване от свобода и неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

Районна прокуратура – Видин притегли в качеството на обвинен 19-годишния Р.Р. по формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения почл. 142а, алинея 5, вр. ал.4, вр. алинея 1 и по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Понастоящем е открито, че обвиненият Р.Р. незаконно лишил от независимост 22-годишната С.С., като я заключил в дома си в гр. Видин. Престъпното действие траяло повече от две денонощия – от 12,00 ч. на 30.07.2023 година до 06,30 ч. на 02.08.2023 година Той нанесъл на дамата побой с юмруци и ритници по главата и тялото и остригал косата й с ножица. Престъпното действие е осъществено от него в изискванията на домашно принуждение по метод непосилен и рисков за здравето на потърпевшата.

Р.Р. е притеглен към наказателна отговорност и за несъблюдение на заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение от 10.07.2023 година по гражданско дело на Районен съд – Видин. Той е длъжен да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение и му е неразрешено да приближава С.С. на разстояние по-малко от 100 метра.

Към сегашния миг е осъществен огледна местопроизшествието иса конфискувани движимости, имащи отношение към предмета на закононарушението.

Наблюдаващият прокурор даде инструкции за дейностите по следствието, включително уточнение нафактическата конюнктура, касаеща време, място и метод на осъществяване на действията. Предстоят разпити на очевидци и назначение на сложни съдебнопсихиатрични, психически и съдебномедицинска експертизи. Следва да бъдатустановени породените на потърпевшата телесни увреждания, техният тип и темперамент.

С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура – Видин Р.Р. е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на причинителя на закононарушенията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР