Районна прокуратура – Видин приключи досъдебно производство и внесе за

...
Районна прокуратура – Видин приключи досъдебно производство и внесе за
Коментари Харесай

Изправят пред съда насилника, заключил, биел и остригал приятелката си във Видин

Районна прокуратура – Видин завърши досъдебно произвеждане и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Радослав Р. на 20 години за домашно принуждение. Мъжът незаконно лишил от независимост приятелката си и редовно упражнявал върху нея физическо принуждение, по непосилен и рисков за здравето й метод. Насилникът също по този начин нарушил ограничаваща заповед и предизвикал на потърпевшата на телесна щета.



През м. февруари 2021 година обвиненият заживял на фамилни начала със Славка С. в дома си във Видин. Вследствие на приложимост на наркотично вещество амфетамин ставал нападателен, редовно я биел. Поводи за това били отводите й да използва дрога и заради ревнивост.
Това траяло и когато двамата се преместили да живеят при околните на потърпевшата. Въпреки че побоите зачестявали и ставали по-жестоки, тя не подавала сигнали в полицията и не търсила здравна помощ.
Няколко пъти двамата се разделяли, след което още веднъж заживявали дружно. За малко той се въздържал от практикуване на физическо принуждение по отношение на Славка, само че след това още веднъж продължавал да я малтретира. За един от случаите на принуждение бил подаден сигнал в полицията. Пострадалата посещавала Център за незабавна здравна помощ във Видин, където й било издадено здравно удостоверение.
Впоследствие, след подадена от Славка в съда молба по Закона за отбрана от домашното принуждение, била издадена заповед за незабавна отбрана, с която на Радослав били наложени ограничаващи ограничения. Няколкократно тя била нарушавани от обвинения.
На 30.07.2023 година Радослав нанесъл следващ побой на потърпевшата, остригал й косата, държал я срещу волята й в дома си повече от две денонощия, като през това време не й давал вода и храна. Славка съумяла да избяга при съседи. За случилото бил подаден сигнал в полицията.
В дома на обвинения са били осъществени процесуално-следствените дейности - оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване.
В хода на досъдебното произвеждане са разпитани очевидци, назначени са и са осъществени експертизи – съдебномедицинска, правосъдна психолого – психиатрична.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР