Районна прокуратура – Видин образува досъдебни производства срещу двамата мъже,

...
Районна прокуратура – Видин образува досъдебни производства срещу двамата мъже,
Коментари Харесай

Първи обвинения след побоя над член на СИК, заснел мъж да гласува няколко пъти

Районна прокуратура – Видин образува досъдебни производства против двамата мъже, единия от които беше записан от член на секционна комисия в квартал „ Нов път “ да гласоподава няколко пъти на първия тур от локалните избори в неделя. 

Вторият мъж, А.А. (на 25 години), също член на комисията, е позволил това да се случи. Той е притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение по член 169 от Наказателен кодекс и е постановено задържането му за период до 72 часа, оповестиха от държавното обвиняване. Понастоящем лицето е оповестено за търсене за предявяване на разпореждане за привличането му в качеството на обвинен.

По друго досъдебно произвеждане са събрани доказателства за виновността на С.З. (на 53 години). Това е мъжът, дал своя вот няколко пъти и съгласно информациите е татко на първия. Привлечен е в качеството на обвинен за осъществено закононарушение по член 168, алинея 2 от Наказателен кодекс и му е наложена мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 1000 лв.. Предстои предявяване на постановлението за привличане.

На мъжът, снимал закононарушението, по-късно е нанесен побой, за което също е формирано досъдебно произвеждане.

Пострадалият К.П. станал очевидец на нередности в деня на провеждането на избори за общински съветници и кметове - по какъв начин лица гласоподават по няколко пъти и член на СИК приема бюлетините. Той направил видеозапис с телефон, с цел да ги документира, прецизират от прокуратурата.

Впоследствие мъжът бил застрашен и атакуван от няколко лица, които му нанесли удари с юмруци в главата, лицето и по тялото.

Междувременно, след получен сигнал, на местопроизшествието дошъл полицейски чиновник.

Пострадалият К.П. посетил болнично заведение, където му била оказана здравна помощ.

Един от посочените за причинител на закононарушението е бил претендент за общински консултант в извършените локални избори. С оглед наредбата на член 160, алинея 1 от Изборния кодекс той се явява лице, което се употребява с имунитет против наказателно гонене.

На съображение член 35 от Наказателно-процесуалния кодекс делата против лица с имунитет са подсъдни като първа инстанция на Софийски градски съд. В тази връзка Районна прокуратура – Видин изпрати събраните материали по делото на Софийска градска прокуратура, която е способена да се произнесе.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР