Районна прокуратура – Варна предаде на съд мъж, потърсил помощ

...
Районна прокуратура – Варна предаде на съд мъж, потърсил помощ
Коментари Харесай

Прокуратурата погва пиянде от Варненско, вдигнало на крак полицията с фалшиви сигнали

 Районна прокуратура – Варна съобщи на съд мъж, потърсил помощ на телефон 112 с погрешни повиквания за акцидент, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Районна прокуратура - Варна съобщи на съд 39-годишния Д.А., живущ в с. Звънец, обл. Варна, за осъщественото от него закононарушение по член чл.326, ал.1 от Наказателен кодекс. Мъжът бил измамен под отговорност за това, че предал погрешни повиквания за акцидент към тел. 112.

В началото на януари 2021 година обвиненият гостувал в село Генерал Киселово. След използването на огромно количество алкохол, към 02:00 часа на 9 януари, той решил да позвъни на Единния европейски номер 112 от мобилния си телефон и да подаде погрешно повикване за акцидент.

Д.А. съобщил на оператора, че в центъра на селото има пребит човек, който не диша. Обвиняемият провел общо седем диалога с тел. 112, като във всеки един от тях допълвал информация за погрешния сигнал, който подал, като твърдял, че потърпевшият съществено кървял. Обаждането му било предадено в най-близкото полицейско ръководство. На място неотложно били изпратени дежурен полицейски патрул и екип на Спешна помощ.

След деликатен обход на региона, посочен като местопрестъпление, било открито, че потърпевш човек няма, а позвъняването е било лъжливо.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, Д.А. може да получи наказване " отнемане от независимост “ до две години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР