Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинения на двама мъже

...
Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинения на двама мъже
Коментари Харесай

Каналджиите разкриха схемата, по която са прекарвали мигрантите от двата буса

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинявания на двама мъже на 25 година и на 27 година за трафик на мигранти . Те са свързани с злополуката, станала тази заран на Автомагистрала " Тракия " .

 
 Катастрофа Тракия БГНЕС

Двамата са обвинени по досъдебно произвеждане, за това, че в съучастничество между тях, за да набират за себе си имотна полза - пари, посредством потребление на МПС - товарен автомобил „ Ивеко “, незаконно подкрепили, посредством обезпечаване на транспорт и превоз, повече от едно лице - 46 лица, от тях и малолетни, жители на Афганистан, да преминат страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България.

Мъжете са арестувани за 24 часа с прокурорско разпореждане.
 
 Катастрофа Тракия БГНЕС
Пред проверяващите обвинените са разкрили, че са били наети от трето лице, с цел да превозят мигранти. Обещана им е огромна сума пари .



Преди 3-4 дни към 120 индивида - жители на Афганистан, минали от Турция през границата с България със стълба . В гориста околност ги разпределили на групи и през нощта, към среднощ на 25/26.02.2023г. 46 мъже, измежду които и малолетни били съпроводени до път с асфалт и към 02,00 ч. качени в товарен микробус . Той бил ръководен от С.К., а до него в купето бил Д.К. На км 179 били спрени в спешната лента на Автомагистрала “Тракия “. Уговорката била, че ще получат пари, като дойдат в София .
 
 полиция мигранти БГНЕС

Двамата са осъждани за закононарушения срещу собствеността . Извършват се дейни дейности по следствието.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР