Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми 29-годишен гражданин на

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми 29-годишен гражданин на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на петима души за трафик на мигранти от Сирия, Мароко и Афганистан

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени 29-годишен жител на Сирия, със статут на непрекъснато пребиваващ в България, и 40-годишен български жител за съучастничество в подкрепяне на четирима жители на Сирия, всички мъже, да обитават нелегално в страната ни, съобщиха от пресцентъра на държавното обвиняване.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 666
Задържаните им обезпечили заслон в Пловдив на 24 май тази година. 

Спрямо сириеца е повдигнато обвиняване и за това, че от неустановена дата през месец септември  до 20 септември на територията на Пловдив и на Средец, обл. Бургас, като подстрекател, съзнателно склонил 29-годишна жена и 39-годишен български жители, да подкрепят 20 чужденци да обитават и преминат нелегално в страната. Те са жители на Сирия, Афганистан и Мароко, измежду тях има две деца – на 3 година и на 14 година Като помощник е арестуван и 36-годишен българин.

Петимата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.  Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

За период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са били арестувани още седем лица на 20 септември. Те са били разпитани като очевидци, след което освободени. И сега не престават дейните дейности по следствието.  

Вчера от държавното обвиняване оповестиха пред публицисти за 12 души, арестувани в Пловдив, Харманли, Хасково и Средец при акция на полицията и прокуратурата против трафика на мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР