Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 33-годишния Т.Б. и

...
Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 33-годишния Т.Б. и
Коментари Харесай

Представители на мобилен оператор от Пловдив присвоиха над 8000 лв., харчели ги за хазарт

Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвиняване на 33-годишния Т.Б. и на К. С., на 24 година, че за времето от 1 октомври 2022 година до неустановена дата през ноември с. година в съучастничество като причинители в качеството на длъжностни лица – търговски представители, са присвоили 8311 лева от сдружението, в което работели.
Двамата били търговски представители към компания със седалище в Пловдив, която била в партньорски връзки с мобилен оператор. Те имали права да подписват контракти за тарифни проекти и да оферират сим карти, както и мобилни апарати за продажба. Извършвали тази активност посредством мобилен магазин – брандиран микробус, и с него посещавали разнообразни дребни обитаеми места, в които живеели по-възрастни хора, на територията на три области – София, Пазарджик и Пловдив. При извършена проверка от собственичката на сдружението за посочения интервал било открито, че оборотът от касови доклади от осъществените продажби следвало да е към 9000 лв., само че в това време било установено, че сумата от 8311 лв. липсвала в брой и не била регистрирана от двамата търговски представители. Установено е, че парите били присвоени и изразходени за техни лични потребности, в това число и за хазарт.
По досъдебното произвеждане са осъществени претърсвания и изземвания в жилища, населявани от Т.Б. и К.С., при които са открити голям брой движимости, относими към предмета на делото. Схемата за присвояването е разкрита от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Под надзора на Районна прокуратура – Пловдив се правят голям брой процесуално-следствени дейности за определяне на цялостната незаконна активност на двамата обвинени.
Т.Б. и К.С. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР