Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че

...
Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че
Коментари Харесай

Прокуратурата следи случая с натровените с дюнери деца в Розино

Районна прокуратура – Пловдив следи досъдебно произвеждане за това, че на 02 октомври  в с. Розино, общ. Карлово по несъобразителност са били нарушени правила, уреждащи преработката и съхранението на храни, предопределени за общо прилагане, и с това е изложено на заплаха здравето на другите.
Прочетете още
На 2 октомври 2023 година, в с. Розино деца са консумирали сандвичи – дюнери, които се продавали в мобилна каравана – павилион за закуски. Собственикът имал издадени разрешителни документи да предлага хранителния артикул. Установено е, че няколко от децата, консумирали дюнерите, са почувствали неразположение и са били откарани за обзор в болница. Те са нормализирани, няма заплаха за живота им.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор са дадени инструкции за определяне на произхода на питателните артикули, които са предлагани и употребявани от децата, здравна документи за положението им, назначени са експертизи и други

Извършват се дейности по следствието.  

Припомняме, че  случаите на натровени деца станаха общо 35. 22 от тях са откарани с кола за спешна помощ в лечебни заведения в Карлово и в Пловдив. 17 деца остават в лечебно заведение с болки в корема и повръщане.

Обектът, от който децата са купили дюнери, е запечатан и се охранява от полицията. Проверките са открили, че заведението има краткотрайна регистрация за преместваем обект за период от една година. Удостоверението за регистрация не включва подготвяне на дюнер на място.
Резултатите от микробиологичните проучвания се чака да бъдат подготвени до два-три дни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР