Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Дават на съд насилник от Монтана, пребивал системно жена си и гонил децата си

Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Г.Г. (на 44 години), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение в изискванията на домашно принуждение. Деянието е квалифицирано по член 144, алинея 3, предл. последно, вр. алинея 1, предл. 1 от Наказателен кодекс.
Към 2022 година обвиненият Г.Г. живеел с М.А. и децата им в гр. Монтана.
Той не работел, редовно злоупотребявал с алкохол, упражнявал физическо и психическо принуждение върху дамата. Често нощем гонел нея и децата отвън жилището. Понякога заплашвал М.А. с нож, който непрестанно носел със себе си.
Пострадалата подала голям брой сигнали в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в гр. Монтана за осъществените от Г.Г. действия по отношение на нея и децата. 
Въпреки намесата на полицейските чиновници и формираните от тях предупредителни протоколи той не прекратил упражняването на принуждение по отношение на околните си.
В ранните часове на 12.03.2022 година обвиненият Г.Г. нанесъл на М.А. побой и й се заканил. По-късно същия ден я заплашил с нож и я изгонел за следващ път от жилището.
Жената подала молба до съда по реда на Закона за отбрана от домашното принуждение. Незабавно по отношение на обвинения били постановени съответните ограничения – премахване от фамилното жилище и възбрана да доближава дамата и децата. Впоследствие с решение на съда той бил длъжен за период от шест месеца да се въздържа от актове на домашно принуждение.
В Районна прокуратура – Монтана е било формирано досъдебно произвеждане за осъщественото от страна на Г.Г. закононарушение.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР