Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, внесе за

...
Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, внесе за
Коментари Харесай

Изправят пред съда насилник, пребил зверски жена си с лопата и оставил я да лежи безпомощна 3 дни

Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Берковица, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 51-годишния Г.Г. Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за това, че редовно пребивал жена си. При последния побой той я налагал крепко с каквото му падне, след което я оставил да лежи безпомощна с дни. 
Обвиняемият Г.Г. е осъждан. От към 9 години живеел на брачен начала с И.И. в Монтана. Мъжът постоянно употребявал алкохол, в резултат на което ставал раздразним и експлозивен. Това водело до проблеми сред двамата. По време на кавги Г.Г. проявявал експанзия, отправял закани против живота и здравето на И.И. Стигало се до физическа разпра и малтретиране на дамата с причиняване на друг тип увреждания.
Пострадалата неведнъж подавала сигнали за протичащото се.
На 20 май тази година Г.Г. се ядосал от неналичието на пари у И.И., с които да закупи алкохол. Обиждал я, употребявал цинични думи по неин адрес. Нанесъл удари с секира, дървена лопата, корниз и с крайници по тялото й. Отправил й закани с ликвидиране, след което оставил потърпевшата в тежко физическо и психическо положение.
Жената не била в положение да потърси помощ. Три дни по-късно съумяла да излезе от къщата и да стигне до съседи, които я закарали до дома майка й. Пострадалата била превозена в болнично заведение и оперирана по неотложност.
От заключението на осъществената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че на И.И. е била породена междинна телесна щета, довела до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.
Престъпленията, за които е упрекнат Г.Г., са осъществени в изискванията на домашно принуждение. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Предстои делото да продължи в съда.​​​​
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР