Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече

...
Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече
Коментари Харесай

Съдят турчин за незаконно превеждане през границата на страната на 25 сирийци

Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане Е.Й., на 27 година, турски жител, за това, че на 23.02.2022 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево превел през границата на страната, от Турция в България, 25 чужденци – граждани  на Сирия, от които 4 деца, ненавършили 16 година, без позволение на надлежните управляващи.

За осъществяването на действието е употребявано моторно транспортно средство. Престъплението е квалифицирано по чл.280, алинея 2, т.1,т.3 и т.4 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

На 23 февруари 2022 година към 00.04 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево за влизане от Турция в България дошъл рейс, марка “Сетра ”, с турски регистрационен номер. Той се движел по постоянната линия от Турция за България. В него пътували 10 пасажера и двама водачи. Автобусът се управлявал от Е.Й. По искане на ГПУ-Свиленград на рейса била осъществена щателна митническа инспекция от чиновник на Агенция „ Митници “ на Митнически пункт – Капитан Андреево.

При взаимната инспекция във въздуховодите на климатична апаратура били отрити 15 непознати жители, под стълбите на задната врата в рейса се намирали други 4, а в ниша над предната дясна гума още 6. От откритите 25 чужденци имало 17 мъже, 4 дами и 4 деца на възраст от 14 до 16 година Всички те са жители на Сирия, без документи за идентичност и без нужното позволение за влизане в страната.

До момента е открито, че каналджия в Турция наел Е.Й. да транспорти непознатите жители незаконно в България, като против това му заречен възнаграждение. Според първичните данни сирийците платили авансово по 1000 евро на каналджията, с цел да стигнат до България.

Обвиняемият Е.Й. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура – Хасково.

По делото се правят дейни дейности по следствието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР