Районите с най-много катастрофи в момента са Варна, София и

...
Районите с най-много катастрофи в момента са Варна, София и
Коментари Харесай

Варна, София и Пловдив са районите с най-много катастрофи


Районите с най-вече произшествия сега са Варна, София и Пловдив. Най-високо е цифрата в Пловдив. Съответно данните са, че и най-вече жертви на произшествия има в упоменатите три региона - Варна - 25, Пловдив - 27, София-30.

Една от главните аргументи това да са областите с най-вече произшествия е, че там трафикът е най-тежък. През тях минават автомагистрали, София също по този начин е тежък град с огромен трафик и доста коли. Това е и обективната причина, заради която в тези градове имаме и много произшествия. Това съобщи в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Малина Крумова, ръководител на Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата ". Опитваме се да създадем доста сложен разбори какви са аргументите за цялата страна, добави тя.

С 185 са по-малко ПТП-та за първите 7 месеца в цялата страна, само че към момента имаме висок травматизъм при злополуките, добави Малина Крумова. Тя разяснява още, че се вижда една доста рискова наклонност на гледане в мобилните ни телефони. Говоренето по мобилния разрешава въпреки всичко да се гледа какво се случва на пътя, само че гледането - не, изясни Крумова. Според нея хората би трябвало да оставят мобилните си телефони, до момента в който карат и да запазят фамилиите си.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР