Районен съд - Варна осъди 34-годишен мъж за хомосексуални действия

...
Районен съд - Варна осъди 34-годишен мъж за хомосексуални действия
Коментари Харесай

Баща даде 12-годишния си син на чужд мъж, онзи се възползва от момчето

Районен съд - Варна осъди 34-годишен мъж за хомосексуални дейности на полово задоволство с невръстен. 
34-год. Л. Г. е притеглен към наказателна отговорност след подаден сигнал от обществените служби и учебното заведение, където учело 12-годишното момче. Подсъдимият бе приет за отговорен по двете повдигнати му обвинявания - за своеволно прибиране през юни 2015 година на непознато малолетно дете, с желание да го употребява за безнравствени цели /престъпление по чл.185 ал.2 от НК/, както и за дейности на полово задоволство с малолетно лице от същия пол /по чл.157 ал.3 от НК/. Деянието е осъществено в условия на продължавано закононарушение, в интервала от юни 2015 година до 3 февруари 2016 година, като подсъдимият е употребявал състояние на взаимозависимост и контрол.
Родителите на потърпевшото момче били разграничени, като той останал при татко си във Варна. Поради липса на съответни грижи и упражнявано физическо принуждение, детето постоянно оставало да нощува в фамилията на свои другари. Там то се срещнало с подсъдимия, който след това предложил на бащата на момчето да го вземе да живее у тях. Така от юни 2015 година детето заживяло в жилището на 34-годишния мъж, взаимно населяван с негови родственици, като спяло на общо легло с подсъдимия. Именно там 12-годишното момче почнало да търпи похищения по отношение на половата си цялост, само че било насила да си мълчи за протичащото се, защото подсъдимият се стараел да задоволява всички потребности на малолетния от облекла, играчки, храна или такъми за учебно заведение.

Делото в Районен съд - Варна беше прегледано по общия ред, като малолетният, посредством назначения си необикновен представител, встъпи в ролята на частен обвинител в процеса. Съдебният състав групира наложените за всяко от закононарушенията санкции и дефинира 34-год. Л.Г. да търпи най-тежкото от тях - 3 години отнемане от независимост, отсрочени с изпитателен период от 5 години. Към наложеното съдът причисли и наказване "глоба " в размер на 500 лв.. В негова тежест са направените по делото разходи.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред Окръжен съд - Варна. Мотивите към правосъдния акт ще бъдат направени в законоустановения период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР