Районен съд в Москва удовлетвори иска на Роскомнадзор за анулиране

...
Районен съд в Москва удовлетвори иска на Роскомнадзор за анулиране
Коментари Харесай

Съд в Москва отне лиценза на „Новая газета“

Районен съд в Москва удовлетвори желае на Роскомнадзор за отменяне на медийния лиценз, публикуван на „ Новая газета “ през 2006 година, заяви Военновъздушни сили

Повод стана официална рекламация за необявени промени на устава, само че делото беше заведено на фона на проблемите на изданието, зародили след съветската инвазия в Украйна. 

Съдът призна за недействително удостоверението за регистрация на печатната версия на " Новая газета ", прецизира изданието в канала си в Telegram.

„ Признавам за недействителна регистрацията на печатната версия на изданието “, разгласи решението арбитър Олга Липкина, заяви  Интерфакс.

В края на юли Роскомнадзор заведе дело с искане удостоверението за регистрация на Новая газета да бъде оповестено за невалидно.

" Това е незначително решение, поръчково, политическо. Без никакво правно съображение ", сподели пред публицисти основният редактор на вестника Дмитрий Муратов във връзка правосъдното решение за лишаване на регистрацията

. „ Новая газета “ е без значение издание, основано през 1993 година, което се управлява от европейски стандарти в журналистическата работа. Главният редактор Дмитрий Муратов получи Нобеловата премия за мир през 2021 година Вестникът беше заставен да затвори на 28 март 2022 година, откакто беше издържал да излиза повече от месец в изискванията на военна цензура, наложена след експанзията в Украйна.

Главният редактор Дмитрий Муратов продължава да живее в Москва, макар риска от арест или различен тип гонене от страна на управляващите. В събота той оглави траурното шествие за погребението на Михаил Горбачов, като носеше портрета му, пред ковчега с тялото на руския водач. Част от публицистите на Новая газета издават от чужбина електронно издание на име " Новая газета. Европа ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР