Районен съд в Асеновград взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд в Асеновград взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Двама от обвинените в хулиганство в Асеновград остават в ареста

Районен съд в Асеновград взе мярка за неотклонение " Задържане под стража " във връзка с Асен А. и Джавет Ю., против които има повдигнато обвиняване за безчинство, осъществено с извънреден цинизъм и смелост.

Съдът откри, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че всеки един от двамата е направил закононарушението, за което е упрекнат. Освен това съдът реши, че за всеки от тях е налице и действителна заплаха да извършат и друго закононарушение, а по отношение на Асен А. и да се укрие.

Установено е, че на 26 юни 2017 година в Асеновград, двамата са направили хулигански дейности в региона на болничното заведение в града, след зародил спор на бент. " 40-те извора " сред две групи – роми и състезатели по кану-каяк.

По данни на обвиняването те са се държали нападателно, хвърляли са камъни, обиждали, отправяли закани и носели дървени тояги. След случая Асен А. и Джавет Ю. се укрили в с. Боянци и Асеновград, като били издирени и арестувани от полицията на 4 юли.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив на 13 юли 2017 година от 16 ч..

Прокуратурата изиска през днешния ден непрекъснато задържане под стража на Петър Низамов – Перата. Той е упрекнат в безчинство и нанасяне на лека телесна щета, откакто атакува оператор на bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР