Почти античната Pizzeria da Michele представлява за Неапол срещата между

...
Почти античната Pizzeria da Michele представлява за Неапол срещата между
Коментари Харесай

Легендарните кръчми: Pizzeria da Michele - пицарията с най-добрата Маргарита в света

Почти античната Pizzeria da Michele съставлява за Неапол срещата сред традиция и иновация, опит и пристрастеност. Пицария, в която, хапвайки най-хубавата Маргарита на света, ще усетите очарованието на сцената на Рождество Христово във френетично придвижване. Ще наблюдавате удовлетворението върху лицето на Джулия Робъртс, на снимачната площадка на " Яж, моли се, бит ", увековечено по стените на пицарията, дружно с лицата на доста известни персони.

Тяхната загадка? Простота и обич към традицията. Само с две пици в менюто, с цел да подсигуряват качество, притежателите търсят усетите на предишното повече от 100 години. Превъзходните съставки на Campania подсигуряват качеството: от брашното през моцарелата до маслото – всичко идва от бизнесмени, които посвещават работата си на лимитирана повърхност, гарантирайки отлични техники и усети.

Човекът, който въплъщава, повече или по-малко умишлено, философията на пицата в Неапол, Микеле Кондуро, е с невисок растеж и непретенциозен генезис.

Имал изострен взор и палава усмивка, необикновен човек, необикновен с характера си, с живота си, само че на първо място с метода, по който работел и възприемал призванието си.

Един от синовете му, майсторът пицар Антонио Кондуро, го дефинира като икона на изкуството на пица.

Микеле бил просто " маниак “ на пицата, както друго от 13-те му деца, Луиджи Кондуро, го дефинира.

Това е Микеле Кондуро, скандалният майстор-готвач на пица, създателят на фамилията пицари, които от 1870 година насам трансформират пицата в крайъгълен камък на живота си.

Кажи-речи всички деца на Микеле са минали през пицарията и са се върнали в нея, а Салваторе, Луиджи и Антонио са я поели по-късно, гарантирайки приемствеността на традицията.

Заедно тримата братя не престават традицията, предадена от татко им, възприемайки неговите учения допустимо най-добре, задълбочавайки изкуството му и поддържайки последователност.

Тримата са запазили тези полезности, които Микеле е издигнал като знаме на своята пица.

През 1870 година семейство Кондуро дава началото на дълга традиция на майстори готвачи на пица в сърцето на централен Неапол.

Микеле Кондуро, синът на Салваторе, усъвършенства фамилното изкуство, като научава тайнствата му от известните майстори от Торе Анунциата, които били специалисти в приготвянето на паста и пица.

Микеле отваря първата пицария през 1906 година, където се намира новата постройка на болничното заведение Ascalesi, чието строителство принуждава Микеле да промени местоположението си. Всъщност през 1930 година пицарията е преместена на настоящето си място на Via Cesare Sersale, определяна от доста специалисти и публицисти като " свещения храм на пицата “.

Оттогава пет генерации майстори готвачи на пица не престават активността на създателя, зачитайки традицията и запазвайки вярата си с напътствията на Микеле, който желал неаполитанска пица единствено с усетите " Маринара “ и " Маргарита “ без прибавянето на " папоки “ (т.е. глупости), които трансформират усета и достоверността, познати и ценени в целия свят.

Тайната на този дълготраен триумф е потреблението на естествени съставки и потреблението на античния и потвърден способ за втасване на тестото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР