Районен съд – Русе уважи исканията на прокуратурата да бъдат

...
Районен съд – Русе уважи исканията на прокуратурата да бъдат
Коментари Харесай

Многократно осъждани крадци остават в ареста в Русе

Районен съд – Русе почете настояванията на прокуратурата да бъдат арестувани под стража две лица, упрекнати в разнообразни обири в изискванията на рисков рецидив.

Обвиняемият по първото дело – 28-годишният Н. С. е притеглен към наказателна отговорност за това, че за времето от 10.03 до 18.03.2022г., на седем пъти, в късните вечерни часове, прониквал в складова база в с. Николово, от където изнесъл и натоварил в л.а. „ Фиат Пунто “, без знанието и единодушието на притежателя им, 332 ролки разнообразни по тип хидроизолации /битумни мембрани/, на обща стойност към 38 000лв.

24-годишният И. Х. е обвинен по второто дело за това, че в интервала от 14.10. до 02.12.2021г., на три пъти, по подобен метод, лишил три велосипеда и две заключващи устройства за тях, от владението на три разнообразни лица.

Районен съд – Русе счете, че може да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили закононарушенията, за които са привлечени към наказателна отговорност. И двете лица са признали за стореното от тях. Според съда, е налице действителна заплаха тези хора да се укрият и да извършат други закононарушения. Този извод следва, преди всичко, от квалификацията „ рисков рецидив “, както и от многочислените им осъждания. Н. С. е изтърпял последното наказване отнемане от независимост през м.юни 2021 година, а И. Х. – през м.август 2021 година Това, съгласно съда, сочи, че обвинените са персони с висока степен на социална заплаха, с трайно построени незаконни привички, незачитащи непознатата благосъстоятелност и без значение от предходните осъждания не са се поправили към съблюдаване на законите и положителните нрави.

Определенията, с които Н. С. и И. Х. са арестувани под стража, подлежат на обжалване в тридневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР