Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура

...
Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура
Коментари Харесай

Условна присъда за ломчанин, подал фалшив сигнал за бомба на централната жп гара

Районен съд – Лом утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура – Лом и отбраната на подсъдимия Г. П. И., за наказване 3 месеца „ Лишаване от независимост “ условно за подаден от него подправен сигнал за сложено взривно устройство на Централна жп гара – София.
През месец август 2020 година 37-годишният Г. П. И. се прибрал в България от работа във Федерална Република Германия и изискал да види роденото му неотдавна внуче в Лом. Поради проблеми с обезпечаването на естествена фамилна среда за развъждане на детето обаче, то било сложено под грижите на обществените служби и дядото схванал, че не може да го вземе в дома си. Недоволен от това и след сериозна корист с алкохол, Г. П. И. се обадил от мобилния си телефон на Единния европейски телефон за незабавни и спешни позвънявания 112 и съобщил, че на Централна жп гара в столицата има сложена бомба.
Служители на Министерство на вътрешните работи блокирали региона на гарата и почнали претършуване на постройката и покрайнините й за взривно устройство. Започнало и търсене на подалия сигнал за квалифициран терористичен акт и след няколко часа пазители на реда разкрили Г. П. И. и го задържали.
При разпита му станало ясно, че сигналът за бомба е бил подправен и против мъжа било формирано досъдебно произвеждане за закононарушение срещу реда и публичното успокоение, което се санкционира съгласно закона с до 2 година затвор.
Пред съда Г. П. И. - с начално обучение - образован, незает и осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за 3 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 година изпитателен период.
Веществените доказателства по делото - мобилен телефон марка „ Хауей “ и СИМ карта се лишават в интерес на страната.
Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР