Районен съд - Дупницаопредели мярказа неотклонение Задържане под стража“, по

...
Районен съд - Дупницаопредели мярказа неотклонение Задържане под стража“, по
Коментари Харесай

РС – Дупница определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняем за купуване на гласове

Районен съд - Дупницаопредели мярказа неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с обвиняем/ М. К., на 45 години от гр. Дупница /запредлагане на другиго на имотна облага- на 5 лица от гр. Дупница, за да ги склони да упражнят изборното си право на глас, на плануваните на 02.10.2022 година избори за национални представител наРБългария, в интерес на избрана политическа партия.Съдът, под председателството на арбитър Иван Димитров почете настояването наРайонна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница.

В претекстовете си съдът показва:Налицеeпървата изискуема причина – планувано наказване „ отнемане от независимост ” за закононарушението, за което е повдигнато обвиняване.Налице еивтората изискуема от закона причина - обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. От събраните при следствието доказателства, съдържащи се в протоколи за разпит на очевидците, протокол за обиск на обвинения, може да бъде направено обосновано съмнение по отношение на авторството на действието, а точно, че обвиняемиятМ. К.,на 14.09.2022 година в гр. Дупница, кв. „ Ценеви “, в съучастничество като причинител с неустановено по делото лице е провел предлагането на другиго на имотна полза (парични суми в друг размер от 30 лв. до 100 лева) на разнообразни лица, за да ги склони да упражнят изборното си право на глас на плануваните за 02.10.2022 година избори за народни представители на Република България в интерес на избрана политическа партия - закононарушение по член 167, алинея 3,вр. член 20, ал.2,вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Съдът смята, че е налице и третата изискуема от закона причина, а точно: съществуваща действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Видно от приложеното удостоверение за съдимост, обвиненият е осъждан за осъществяването на тежки умишлени закононарушения. Тези предходните осъждания обосновават действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.

Определението се извършва неотложно, като същото може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг в 3-дневен период, считано от през днешния ден пред Кюстендилския областен съд.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР