Районен съд – Варна определи най-тежката процесуална мярка за неотклонение

...
Районен съд – Варна определи най-тежката процесуална мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Арестуваха 37-годишен варненец изнасилил доведената си малолетна дъщеря

Районен съд – Варна дефинира най-тежката процесуална мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за 37-годишен мъж, притеглен като обвинен за осъществяване на полово съвкупление с ненавършило 14-годишна възраст момиче – закононарушение по член 151, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс. Спрямо него са предявени обвинявания по тази причина, че посредством потребление на състояние на взаимозависимост или контрол, при условия на продължавано закононарушение е осъществявал дейности на полово задоволство и съвкупление с доведената си малолетна щерка. Предвиденото в закона наказване за сходно тежко съзнателно закононарушение е отнемане от независимост от 2 до 8 години.

Съдът, като взе поради събраните досега доказателства и свидетелски показания откри, че може да се направи рационално обосновано съмнение за съпричастност на 37-год. мъж към повдигнато му обвиняване. С оглед високата социална заплаха от действието и отчитайки евентуалния риск от общуване на обвинения в едно домакинство с майката на потърпевшото малолетно момиче, съдът реши, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, точно за да се предотврати опцията той да извърши друго закононарушение или да се укрие.             

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция в 3-дневен период, като при положение на тъжба или митинг делото е планувано за разглеждане пред ВОС, за 13 май 2022 година, от 11 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР