Районен съд – Монтана наказа с осем месецаЛишаване от свобода“рецидивист,

...
Районен съд – Монтана наказа с осем месецаЛишаване от свобода“рецидивист,
Коментари Харесай

Районен съд – Монтана осъди на 8 месеца затвор рецидивист с 39 присъди, счупил врата на „Билла“ посред нощ

Районен съд – Монтана наказа с осем месеца„ Лишаване от независимост “рецидивист, разрушил в полунощврата на магазин от огромна комерсиална верига в Монтана. Престъплението еизвършено единствено два дни откакто мъжът е бил освободен от затворавъв Враца.

Според документите по делото на 19 август 2023 година към 1.00 часа вМонтана Г. Ц. И. счупил с удари скракастъклопакет и алуминиева рамка на част от врата, обособена за спешен излаз насупермаркет,,Билла “ “, благосъстоятелност на,,БиллаБългария “ ЕАД – София.

Действията на мъжа са били видяни от жител, който подал информация на тел. 112 и минути по-късно пристигналите на мястото чиновници на Министерство на вътрешните работи задържали мъжа – престъпно проявения Г. Ц. И.

Проверката на полицията посочила, че арестуваният е пийнал, неведнъж осъждан, с 39 присъди,предимно за обири, и е бил освободен от пандиза след приключване на последната си присъда два дни преди да нахлуе в магазина.Извършеният оглед не установилкражба, а вредата от действието специалистите оценили на стойност 62,42 лв..

По случая е било формирано досъдебно произвеждане.

Районният съд утвърди настояването на отбраната на подсъдимия делото да бъде гледано в изискванията на кратко правосъдно разследване. Г. Ц. И. призна напълно обстоятелствата и събитията в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза.

В този случай, споредНПК, в случай че бъде постановена неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването, което е наложил с 1/3.Съдът призна Г. Ц. И. – 39 годишен,с главно обучение, осъждан, незает за отговорен и го осъди на 1 година „ Лишаване от независимост “, които понижи с 1/3 и постанови подсъдимият да изтърпи наказване 8 месеца „ Лишаване от независимост “ при първичен „ непоколебим режим “.

„ Макар цената на разваленото имущество да е ниска, публичната заплаха на дееца е висока – той е неведнъж осъждан, редовно злоупотребява с алкохол, адеянието му еизвършено през нощта, с несигурно престъпнонамерение и единствено два дни откакто подсъдимият е освободен от пандиза. Поради това закононарушението неможе да бъде квалифицирано като маловажно “, обявиха магистратите.

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Оценка за съвместимост - Монтана в 15 дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР