Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание лишаване

...
Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание лишаване
Коментари Харесай

РС – Кюстендил наложи наказание на мъж, който се призна за виновен за кражба на МПС в пияно състояние

Районен съд – Кюстендил утвърди съглашение и наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 10 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години, във връзка с обвинен в незаконно лишаване на непознато МПС с желанието да го употребява и действието е осъществено в пияно положение.

Обвиняемият К. З., с адресна регистрация в гр. Кюстендил, неосъждан, се признава за ВИНОВЕН за това, че на 27.01.2023 година в с. Коняво, област Кюстендил, незаконно е лишил непознато моторно транспортно средство – товарен автомобил марка „ Мерцедес “, на стойност 4000 лв., от владението на мъж от с. Коняво, без негово единодушие, с желанието да го употребява, като действието е осъществено в пияно положение – с централизация на алкохол в кръвта 2.23 на хиляда и отнемането е осъществено при изискванията на член 195 от Наказателен кодекс – посредством потребление на техническо средство – контактен ключ за товарния автомобил. Обвиняемият е осъществил незаконното действие при форма на виновност „ директен предумисъл “.

По време на изпитателния период на наказването, на обвинения К. З. ще се ползват възпитателни грижи от страна на съответния полицейски чиновник, виновен за региона, в който попада местоживеенето на обвинения. От закононарушението не са породени имуществени вреди, заради което не се постанова обезпечението или възобновяване им.

Определението на районен съд – Кюстендил, с което във връзка с обвинения е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 10 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години, е дефинитивно и не предстои на обжалване.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР