Районен съд – Кюстендил еприключил през 2022 година 56 наказателни

...
Районен съд – Кюстендил еприключил през 2022 година 56 наказателни
Коментари Харесай

56 шофьори, употребили алкохол или наркотици са осъдени от Районен съд Кюстендил, 11 от тях ефективно

Районен съд – Кюстендил еприключил през 2022 година 56 наказателни каузи от общ темперамент, с предмет: ръководство на МПС в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции, по член 343б от Наказателен кодекс. За съпоставяне през 2021 година тези каузи са били 49 на брой.

Ефективни санкции „ отнемане от независимост “ за период от 3 до 5 месеца са получили 11 водачи на МПС, в множеството случаи за наново ръководство на МПС след приложимост на алкохол. Най- младият лидер е на 26 години, а най- възрастният на 56 години.

44- ма водачи на МПС, управлявали след приложимост на алкохол или наркотични субстанции са получили санкции „ отнемане от независимост “, осъществяването на които е отсрочено за изпитателен период от по 3 години. На 9 от тях, съдът е наложил и наказване „ санкция “, в размер от 200- 500 лева Четири от наказаните са дами, останалите 52- ма водачи са мъже.

Районен съд – Кюстендил утвърди първото за 2023 година съглашение и наложи наказване на лидер на МПС управлявал след приложимост на алкохол. Подсъдимият В. П.се признава за отговорен в това, че на 25 декември 2022 година, в гр. Кюстендил, против Спортното учебно заведение е управлявал МПС с централизация на алкохол в кръвта си над 1, 2 на хиляда, а точно – с 2, 91 на хиляда, открито по надлежния ред. Подсъдимият ще изтърпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години, както и наказване „ отнемане от право да ръководи МПС “ за период от 12 месеца.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР