Районен съд – Дупница призна подсъдимия Георги М. / на

...
Районен съд – Дупница призна подсъдимия Георги М. / на
Коментари Харесай

РС – Дупница наказа шофьор, насочил пистолет към колега по време на изпреварване

Районен съд – Дупница призна подсъдимия Георги М. / на 72 година, от гр. София, неосъждан / за отговорен в това, че на 13.06.2020 година, към 12:00ч. на първокачествен път Е-79 при автокъщите на изхода на гр. Дупница, се е заканил на К. И. и Д. И. от гр. София с закононарушение срещу личността им – с ликвидиране, като е насочил към главите им сигнално - газов револвер EKOL P 29 и тази закана би могла да възбуди състоятелен боязън от реализирането й.

Съдът признава подсъдимия за отговорен в това, че на 13.06.2020г., към 12:00ч. на първокачествен път Е-79 при автокъщите на изхода на гр. Дупница, при ръководство в посока София на лек автомобил „ Опел Астра “ със софийска регистрация е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като до момента в който е изпреварвал движещия се пред него лек автомобил „ Фиат 500 “ със софийска регистрация, с дясната си ръка е насочил сигнално-газов револвер към главата на водача на автомобила К. И. и возещата се до него Д. И.

На съображение член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс, районен съд - Дупница дефинира едно общо наказване на Георги М, а точно „ Лишаване от независимост ” за период от 3 месеца, изтърпяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 (три) години, както и „ Лишаване от право да ръководи МПС “ за период от 6 месеца.

Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд - Кюстендил.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР