Районът на Северозападна България е един от най-бързо опустяващите в

...
Районът на Северозападна България е един от най-бързо опустяващите в
Коментари Харесай

Полетите с балон – шанс за туризма в Северозапада

Районът на Северозападна България е един от най-бързо опустяващите в цялата страна. Масово хората напущат родните си места, отивайки към вътрешността на страната, за търсене на по-добри условия за живот. Вследствие на доста фактори ползата на вложителите към този регион не е огромен и той е най-бедният в целия Европейски съюз, по данни на Евростат. Туризмът също е много едва развъртян макар красивата природа и забележителности, които има в Северозападна България.

На фона на този отрицателен образ, който има регионът, Евтим Стефанов взема решение да вдъхне живот на туризма в Белоградчик и провежда първата по рода си в България „ Балонена фиеста “. И по този начин, през септември 2021 година за първи път над Белоградчишките скали политат разноцветни топловъздушни балони с туристи, които желаят да се насладят на скалните форми от високо. Година по-късно, през септември 2022 година, фестивалът още веднъж бе проведен и даже още по-успешен, като присъединяване тази година взеха 15 балона от разнообразни европейски страни.
Право нагоре
Търсим необятни партньорства, тъй като задачата за развиването на туризма в Белоградчик е обща. След това следват всички бизнес хрумвания и преследването на облага ", сподели пред Economic.bg Евтим Стефанов, притежател на Центъра за авантюристичен туризъм в Белоградчик, който провежда полетите.

Освен по време на „ Балонената фиеста “ полети и панорамни издигания се провеждат съвсем непрекъснато. „ Заради спецификата на летенето с балон панорамните издигания би трябвало да се случват рано заран и това притегля доста хора да дойдат в Белоградчик с нощувка, което подтиква настаняването в града “, прецизира Стефанов.

Той се занимава с хвърчене от към 6 години, само че отпреди две се е заел с нелеката задача да върне туристите в Белоградчик и региона. Едно от най-големите провокации пред бизнеса с балони, признава Стефанов, е екипът.

„ Аз имах щастието да случа на локални хора, които се включват доста интензивно и надлежно оказват помощ извънредно доста, с цел да се реализира тази активност с полетите. Ние с изключение на полети с балони предлагаме разходки с електрически колела, драконови лодки, моторни лодки, джип сафари, дегустация на виновност в региона. Предлагаме и туристически артикули на други наши сътрудници в региона “, споделя Стефанов.

Най-хубавото, което страната може да направи, е да не пречи на хората, които се пробват да развиват този туризъм ",

споделя Евтин Стефанов в отговор на въпрос има ли с какво страната да помогне за развиването на приключенския туризъм в страната.

Винаги, когато страната се намеси в нещо, става по-трудно и по-страшно, в сравнение с е било преди ", безапелационен е той.

И прибавя, че броят на хората, които летят с балон в Белоградчик, се усилва, а екипът на Центъра за авантюристичен туризъм сега разполага с един балон и проект за закупуване на още през идната година.

Основната концепция на екипа на Евтим е да създадат екскурзията на всички туристи до Белоградчик забавна и запаметяваща се, като по този метод да се привлекат още хора към града.

По-думите му инвестицията в закупуване на един балон не е по никакъв начин дребна, само че по-големите разноски идват от там, че би трябвало да се вложат доста пари в образованието на хората, които ще ръководят балоните.

Отнема време и много запас да се обучат водачите, изключително откакто ще се пилотира в планински регион, какъвто е Белоградчик “.

През септември 2023 година още веднъж ще се организира „ Балонената фиеста “, като концепцията на уредниците е към този момент да има доста разнообразни събития с изключение на летенето с балон. „ В момента организираме и събитие „ Вино и колело “, което следващата година ще го подобрим още повече. Партнираме си и с неправителствени организации за осъществяване на спортни надпревари, каквото ще се организира в този момент, на 27 ноември, в Белоградчик “, прецизира Евтим Стефанов.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинприключенски туризъм Белоградчишки скали балони ПоследниНай-четениТуризъм 28 Полетите с балон – късмет за туризма в Северозапада Любопитно 1584 Опетнен или не: Големите марки ще налеят милиарди в катарския Мондиал Накратко 3656 Вечерни вести: „ Лукойл “ с ултиматум; Ремонт на Летище София Наука 652 Корабът Orion се приближи сполучливо до Луната Лукс 20373 Pangeos – гигантският плаващ град за $8 милиарда Компании 9340 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Личности 5356 Милионер в Америка: Кой е един от най-успелите български емигранти? Туризъм 5308 Испански град е разгласен за най-евтината европейска дестинация Всички новини20:24 Любопитно 28 Опетнен или не: Големите марки ще налеят милиарди в катарския МондиалОще от ТуризъмВиж всичкиИспански град е разгласен за най-евтината европейска дестинацияАдиАрт и изкуството на гостоприемството
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР